Jak docílíme dobré mouky ku pečení?
Zobrazit odpověď
Smícháním několika druhů dohromady.
Jaké stroje používáme k vysévání?
Zobrazit odpověď
Rovinné vysévače nebo hranolové vysévače a také odstředivé cylindry. (Dříve i moučnice s moučným rukávem).
Jak skladujeme obilí?
Zobrazit odpověď
V suchu, chladnu, v silu neb hrádi a též v pytlích v hranicích.
Co následuje po hlavním čištění?
Zobrazit odpověď
Koukolník, loupačka (nebo špičák).
Co to znamená, že melivo musí mít hmat?
Zobrazit odpověď
Hmat poznáme podle krupičnatosti a jemnosti.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

Kontakt

ing. Jan Doubek
Býkovice 18
Býkovice, 67971 pošta Lysice

+420727896058

Bankovní spojení

670100-2201551756/6210

Napište nám

Kontaktní osoby

ing. Jan Doubek
předseda sekce Větrné mlýny při Technickém muzeu v Brně
T +420 727 896 058
Břetislav Koč
Větrné mlýny, člen výboru
T +420 724 247 074