Které vlastnosti má míti dobrá pšenice a žito zpracovávaná na mouku?
Zobrazit odpověď
Mouka má obsahovati dosti lepku, má míti schopnost dobrého pečení, přijmout hodně vody, dobře kynout.
Co je zapotřebí, když mlynář přijme učně?
Zobrazit odpověď
Uzavření smlouvy.
Jak vylehčíme kámen?
Zobrazit odpověď
Tak, aby běhoun nechytal spodek a nejstřil.
Komu se podává žádost o připuštění k tovaryšské zkoušce?
Zobrazit odpověď
Starostovi společenstva.
Co se používá ke šrotování pšenice?
Zobrazit odpověď
Šrotová stolice.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

Nelokalizované pohledy a obrazy

Počet obrázků v databázi: 48

1 2 »
[47] Kladniky?, neznámý, nedatováno

[47] Kladniky?, neznámý, nedatováno

[48] Morava?, neznámý, nedatováno

[48] Morava?, neznámý, nedatováno

[49] neznámý, nedatováno

[49] neznámý, nedatováno

[50] neznámý, nedatováno

[50] neznámý, nedatováno

[51] neznámý, nedatováno

[51] neznámý, nedatováno

[52] neznámý, nedatováno

[52] neznámý, nedatováno

[53] neznámý, nedatováno

[53] neznámý, nedatováno

[54] neznámý, nedatováno

[54] neznámý, nedatováno

[55] neznámý, nedatováno

[55] neznámý, nedatováno

[56] neznámý, nedatováno

[56] neznámý, nedatováno

[58] neznámý, nedatováno

[58] neznámý, nedatováno

[59] Opavsko, neznámý, nedatováno

[59] Opavsko, neznámý, nedatováno

[60] Plazy?, neznámý, nedatováno

[60] Plazy?, neznámý, nedatováno

[61] neznámý, nedatováno

[61] neznámý, nedatováno

[64] neznámý, nedatováno

[64] neznámý, nedatováno

[65] neznámý, nedatováno

[65] neznámý, nedatováno

[66] neznámý, nedatováno

[66] neznámý, nedatováno

[67] neznámý, nedatováno

[67] neznámý, nedatováno

1 2 »