Jaké druhy obilí rozenáváme?
Zobrazit odpověď
Pšenice, žito ječmen a oves.
Čím povstává klíčení dozrálého obilí?
Zobrazit odpověď
Deštěm během sklizně.
Jaké nejznámější druhy pšenice a žita známe?
Zobrazit odpověď
Zimní obilí tvrdé, polotvrdé, měkké, pšenici jarku (přesívku). Jarní žito, které se požívá hlavně na pražení kávy.
Co dělá mlynář po uplynutí doby učení?
Zobrazit odpověď
Nechá složiti svého vyučence zkoušku tovaryšskou a to teoretickou, případně zkoušku praktickou, v jiném mlýně, po čtyři týdny tvající.
Kolik obrátek udělá špičák o průměru 85 cm?
Zobrazit odpověď
290 - 80 = 205 obrátek v min.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

Nelokalizované pohledy a obrazy

Počet obrázků v databázi: 48

1 2 »
[47] Kladniky?, neznámý, nedatováno

[47] Kladniky?, neznámý, nedatováno

[48] Morava?, neznámý, nedatováno

[48] Morava?, neznámý, nedatováno

[49] neznámý, nedatováno

[49] neznámý, nedatováno

[50] neznámý, nedatováno

[50] neznámý, nedatováno

[51] neznámý, nedatováno

[51] neznámý, nedatováno

[52] neznámý, nedatováno

[52] neznámý, nedatováno

[53] neznámý, nedatováno

[53] neznámý, nedatováno

[54] neznámý, nedatováno

[54] neznámý, nedatováno

[55] neznámý, nedatováno

[55] neznámý, nedatováno

[56] neznámý, nedatováno

[56] neznámý, nedatováno

[58] neznámý, nedatováno

[58] neznámý, nedatováno

[59] Opavsko, neznámý, nedatováno

[59] Opavsko, neznámý, nedatováno

[60] Plazy?, neznámý, nedatováno

[60] Plazy?, neznámý, nedatováno

[61] neznámý, nedatováno

[61] neznámý, nedatováno

[64] neznámý, nedatováno

[64] neznámý, nedatováno

[65] neznámý, nedatováno

[65] neznámý, nedatováno

[66] neznámý, nedatováno

[66] neznámý, nedatováno

[67] neznámý, nedatováno

[67] neznámý, nedatováno

1 2 »