Jak docílíme dobré mouky ku pečení?
Zobrazit odpověď
Smícháním několika druhů dohromady.
Z čeho pozůstává sloupka obilního zrna?
Zobrazit odpověď
Z dřevitých vláken a semenné pokožky.
Jaké nejznámější druhy pšenice a žita známe?
Zobrazit odpověď
Zimní obilí tvrdé, polotvrdé, měkké, pšenici jarku (přesívku). Jarní žito, které se požívá hlavně na pražení kávy.
Kdy začně být učňovská smlouva závazná?
Zobrazit odpověď
Po uplynutí zkušební doby.
Které vlastnosti má míti dobrá pšenice a žito zpracovávaná na mouku?
Zobrazit odpověď
Mouka má obsahovati dosti lepku, má míti schopnost dobrého pečení, přijmout hodně vody, dobře kynout.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

Návsí | Detail mlýna

zpět | tisk | pdf
AdresaNávsí
Návsí 302
739 92
OkresFrýdek-Místek
mlýnek 17 a
Návsí
GPS49° 35' 23.6''
18° 44' 7.7''
Mapová značkaMlýnek s turbínou / Objekt s kompletní technologií
1,2 km Z od nádraží Návsí
Nepřístupný
Větrný mlýn Návsí

mlýnek byl novým majitelem po roce 2000 opraven s je kompletní


Dochován bez nežádoucích přestaveb
Mlýnek s turbínou
Dřevěná
Informace zpracované a platné k 23pm30Europe/Prague.f2018Fri, 23 Nov 2018 23:48:12 +010011pm30.
  • Existující poloumělecké složení (Počet: 1)
  • Technologické vybavení
  • celé mlecí složení
  • lub
  • mlecí kámen
    • pískovcový kámen (Počet: )
  • násypný koš
  • natáčení perutí (Jak se natáčí: )
  • svislá hřídel (Kovová)
  • větrná turbína (turbína typ Eclipse – Kunz)