Jak docílíme dobré mouky ku pečení?
Zobrazit odpověď
Smícháním několika druhů dohromady.
Jak si počínáme, když nám někdo prodává špatné obilí?
Zobrazit odpověď
Podobné obilí nekoupíme a přijímané dobře prohlížíme.
Jak musí být zařízeny vysévače, které slouží jak pro žito, tak i pro pšenici?
Zobrazit odpověď
Tak, aby se daly rámy vyměniti. Jinak bývají rámy pevné, což v mnohém případě nevyhovuje.
Které vlastnosti má míti dobrá pšenice a žito zpracovávaná na mouku?
Zobrazit odpověď
Mouka má obsahovati dosti lepku, má míti schopnost dobrého pečení, přijmout hodně vody, dobře kynout.
Jaká síla jest zapotřebí u loupaček?
Zobrazit odpověď
3 - 9,9 HP, podle délky a průměru křídlence v loupačce.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

Bílov | Detail mlýna

zpět | tisk | pdf
AdresaBílov

743 01
OkresNový Jičín
B 15
Bílov
GPS49° 44' 3.3''
17° 59' 44.6''
Mapová značkaNěmecký / Zaniklý objekt, památník
400 m z od kostela
Zaniklý
před 1800
Větrný mlýn Bílov

Kolem roku 1929 mlýn vlastnil p. A. Linner


Mlýn je vyobrazen na
  • II. vojenské mapování - Františkovo (1836 - 52)
  • Příjmení mlynářů působících na mlýně
    • Linner A - 1929
    Neexistuje
    Německý
    Dřevěná
    Technologické vybavení

    Ostatní

    Historické mapy