Jak má vypadati dobré obilí?
Zobrazit odpověď
Musí být zdravé, suché, čisté, plnozrnné a nesmí být zatuchlé.
Jaké hlavní způsoby mletí v mlynářství známe?
Zobrazit odpověď
Vysoké, polovysoké a ploché mletí.
Mají mačkací válce stejnou rychlost?
Zobrazit odpověď
Ano, a nejvýše rozdílem jednoho zubu v kole.
Co se používá k mletí na plocho?
Zobrazit odpověď
Žitná stolice.
Co poskytuje mlynář svému učni?
Zobrazit odpověď
Byt, celé zaopatření a nějaký peněžitý příspěvek.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

Studénka | Detail mlýna

zpět | tisk | pdf
AdresaStudénka
Butovice
742 13
OkresNový Jičín
B 67
Butovice
GPS49° 42' 47.2''
18° 3' 12.0''
Mapová značkaNěmecký / Zaniklý objekt, památník
650 m V od obe (vedle B 63)
Nepřístupný
před 1850
Větrný mlýn Studénka

V provozu 1875, v roce 1929 byl majitelem V. Stuchla


Příjmení mlynářů působících na mlýně
  • Stuchla V. - 1929
Neexistuje
Německý
Dřevěná
Technologické vybavení

Ostatní

Historické fotografie a pohlednice

Historické mapy