Které vlastnosti má míti dobrá pšenice a žito zpracovávaná na mouku?
Zobrazit odpověď
Mouka má obsahovati dosti lepku, má míti schopnost dobrého pečení, přijmout hodně vody, dobře kynout.
Jaký je postup při vysokém a polovysokém mletí?
Zobrazit odpověď
Šrotování, třídění a čištění krupičných směsí, luštění a vymílání těchto na hrubou a hladkou mouku.
Otupí se oba válce stejně?
Zobrazit odpověď
Ne. rychloběžný se otupí dříve.
Kolik druhů mlýnských kamenů známe?
Zobrazit odpověď
Francouzský, umělý a pískovcový.
Jakého materiálu se používá pro vysévače?
Zobrazit odpověď
Pro šroty a hrubé krupice se používá dráten. síť, pro ostatní se používá pravého mlynářského hedvábí.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

Praha 1 Josefov | Detail mlýnu

zpět | tisk | pdf
AdresaPraha 1 Josefov
U Svatého Ducha
110 00
OkresHlavní město Praha
P 165
Josefov
GPS50° 5' 24.0''
14° 25' 13.6''
Mapová značkaNeznámý / Zaniklý objekt, památník
u kostela sv. Ducha
Zaniklý
Větrný mlýn Praha 1 Josefov

Pokorný: Dnes již zbořený dům čp. 892 se nazýval u Turiánů, drzhdy "U větrného mlýna" a stál při kostele sv. Ducha.


Neexistuje
Neznámý
Technologické vybavení