Jak docílíme dobré mouky ku pečení?
Zobrazit odpověď
Smícháním několika druhů dohromady.
Co se stává, když se mele za horka?
Zobrazit odpověď
Kameny se musí skřesati, jelikož pozbyly ostrosti, a aby remiše byly v pořádku. příliš teplé mletí škodí.
Co je zapotřebí, když mlynář přijme učně?
Zobrazit odpověď
Uzavření smlouvy.
Které číslo mylnářského hedvábí se používá při moukách?
Zobrazit odpověď
Čísla 9, 10, 11, 12, 13.
Jaký je rozdíl mezi pšenicí a žitem?
Zobrazit odpověď
Semenná pokožka u žita je zelenošedá, u pšenice žlutozlatá. Žlábek a poloha klíčku jest u pšenice hlubší a pšenice má na špičce větší vousek.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

Studénka | Detail mlýna

zpět | tisk | pdf
AdresaStudénka
Butovice
742 13
OkresNový Jičín
B 63
Butovice
GPS49° 42' 50.0''
18° 3' 6.3''
Mapová značkaNěmecký / Zaniklý objekt, památník
700 m v od středu obce
Nepřístupný
před 1850
Větrný mlýn Studénka

Mlýn byl v provozu roku 1875


Mlýn je vyobrazen na
  • II. vojenské mapování - Františkovo (1836 - 52)
  • Neexistuje
    Německý
    Dřevěná
    Technologické vybavení

    Historické fotografie a pohlednice

    Historické mapy