Které vlastnosti má míti dobrá pšenice a žito zpracovávaná na mouku?
Zobrazit odpověď
Mouka má obsahovati dosti lepku, má míti schopnost dobrého pečení, přijmout hodně vody, dobře kynout.
Jak má vypadati dobré obilí?
Zobrazit odpověď
Musí být zdravé, suché, čisté, plnozrnné a nesmí být zatuchlé.
Komu se podává žádost o připuštění k tovaryšské zkoušce?
Zobrazit odpověď
Starostovi společenstva.
Co uděláme po ukončení mletí?
Zobrazit odpověď
Otevřeme vysévače, necháme je provětrati, prohlédneme plátna, nejsou-li poškozena, eventuelně zalepíme.
Otupí se oba válce stejně?
Zobrazit odpověď
Ne. rychloběžný se otupí dříve.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

Praha 1 Josefov | Detail mlýnu

zpět | tisk | pdf
AdresaPraha 1 Josefov
U Svatého Ducha
110 00
OkresHlavní město Praha
P 165
Josefov
GPS50° 5' 24.0''
14° 25' 13.6''
Mapová značkaNeznámý / Zaniklý objekt, památník
u kostela sv. Ducha
Zaniklý
Větrný mlýn Praha 1 Josefov

Pokorný: Dnes již zbořený dům čp. 892 se nazýval u Turiánů, drzhdy "U větrného mlýna" a stál při kostele sv. Ducha.


Neexistuje
Neznámý
Technologické vybavení