Jaké nejznámější druhy pšenice a žita známe?
Zobrazit odpověď
Zimní obilí tvrdé, polotvrdé, měkké, pšenici jarku (přesívku). Jarní žito, které se požívá hlavně na pražení kávy.
Kde se rýhují válce?
Zobrazit odpověď
V továrně, kde mají rýhovačku.
Kolik druhů mlýnských kamenů známe?
Zobrazit odpověď
Francouzský, umělý a pískovcový.
Kolik šrotů se musí opakovat při plochém mletí a kolik při vysokém nebo polovisokém?
Zobrazit odpověď
Při plochém mletí se dělá 8-9 šrotů, při vyskokém a polovysokém 4-7 šrotů, dříve i více.
Jaké druhy obilí rozenáváme?
Zobrazit odpověď
Pšenice, žito ječmen a oves.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

15am28Europe/Prague.f2018Thu, 15 Feb 2018 00:02:36 +010002am28 / Větrné mlýny Jižní Čechy

Podařilo se mi dodělat v prvním regionu všechny mlýny o kterých jsou alespoň minimální informace. Aspoň o přibližná představa o místě, kde stál. Jižní Čechy jsou ale region, kde je a bylo mlýnů nejméně. Takže to je jen malý pokrok, ale aspoň ten.