Jak docílíme dobré mouky ku pečení?
Zobrazit odpověď
Smícháním několika druhů dohromady.
Kolik šrotů se musí opakovat při plochém mletí a kolik při vysokém nebo polovisokém?
Zobrazit odpověď
Při plochém mletí se dělá 8-9 šrotů, při vyskokém a polovysokém 4-7 šrotů, dříve i více.
Kdo má učňovskou smlouvu podepsat?
Zobrazit odpověď
Mlynář, otec nebo poručník učně a učeň.
Jakou mají větrníky (remiše) formu a jsou stejně hluboké?
Zobrazit odpověď
Mají formu zubu pily v příčném řezu a na spodku se dělají trochu mělčí.
Které vlastnosti má míti dobrá pšenice a žito zpracovávaná na mouku?
Zobrazit odpověď
Mouka má obsahovati dosti lepku, má míti schopnost dobrého pečení, přijmout hodně vody, dobře kynout.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

Bulovka | Detail mlýna

zpět | tisk | pdf
AdresaBulovka
Horní Bulovka
461 01
OkresLiberec
P - 33
Bulovka
GPS50° 59' 5.3''
15° 8' 46.0''
Mapová značkaNěmecký / Zaniklý objekt, památník
200 m Z od části obce Horní Bulovka
Zaniklý
před 1627
asi 1830
Větrný mlýn Bulovka

FREIWILIG, P.: Mlýn je zmiňován již před r. 1627 (Lorenz Ulrych). Kolem roku 1830 měl být zbořen(?), náležel k


Neexistuje
Německý
Dřevěná
Technologické vybavení

Historické mapy

Historické fotografie a pohlednice