Jak docílíme dobré mouky ku pečení?
Zobrazit odpověď
Smícháním několika druhů dohromady.
Jakého materiálu se používá pro vysévače?
Zobrazit odpověď
Pro šroty a hrubé krupice se používá dráten. síť, pro ostatní se používá pravého mlynářského hedvábí.
Jak má vypadati dobré obilí?
Zobrazit odpověď
Musí být zdravé, suché, čisté, plnozrnné a nesmí být zatuchlé.
Co bývá při hlavním čištění?
Zobrazit odpověď
Automatická váha obilí a magnet, který odstraní železné částky z obilí.
Co to znamená, že melivo musí mít hmat?
Zobrazit odpověď
Hmat poznáme podle krupičnatosti a jemnosti.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

Benešov | Detail mlýnu

zpět | tisk | pdf
AdresaBenešov
Pavlov
679 53
OkresBlansko
B 9
Benešov u Boskovic
GPS49° 30' 40.5''
16° 46' 56.1''
Mapová značkaNeznámý / Zaniklý objekt, památník
50 m SSV od kaple Panny Marie Bolestné
Zaniklý
před 1842
před 1870
Větrný mlýn Benešov

Mlýn se vyskytuje pouze na mapě 2. vojenského mapování. Více informací o něm nemáme.

Lit.: Janečka, Josef: Větrné mlýna na Drahanské vrchovině, dipl. práce, MU Brno 2014,


Neexistuje
Neznámý
Technologické vybavení

Historické mapy