Jak dopravujeme obilí z dolejší části do části hořejší?
Zobrazit odpověď
Výtahem.
Jak jest zařízen dobrý špičák?
Zobrazit odpověď
Hrubší pískovcové kameny mají obrácenou ostrost křesu, která těžce propouští obilí a ošpicuje je.
Jak docílíme dobré mouky ku pečení?
Zobrazit odpověď
Smícháním několika druhů dohromady.
Jak musí státi železí a kypřice?
Zobrazit odpověď
Přesně do závaží uprostřed a kypřice musí přijiti přesně doprostřed.
Jak má vypadati dobré obilí?
Zobrazit odpověď
Musí být zdravé, suché, čisté, plnozrnné a nesmí být zatuchlé.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

03pm31Europe/Prague.f2025Mon, 03 Mar 2025 22:13:46 +010003pm31 / Větrný mlýn na Kořenci - publikace o mlýně

O větrném mlýně na Kořenci vyšla brožůrka s názvem: Doubek, J.: Větrný mlýn na Kořenci - 55 let Doubků na Kořenci. Na 80 srtranách mapuje historii i současnost tohoto mlýna. Publikaci lze získkat na odrase: doubek.mlyny@vetrnemlyny.info.